Cooking Delights

Cooking Delights– Retete sanatoase pentru intreaga familie. O buna parte din aceste retete au fost integrate in programul Engleza MultiSensory: in cadrul workshop-urilor, diverse petreceri tematice sau mini ateliere de gatit.

Trimite un mail pe adresa: office@englezadenota10.ro  si vei fi anuntat cand va aparea brosura cu retete dragi pentru intreaga familie!

Te invit de asemenea pe pagina de facebook „Engleza MultiSensory.17”. In fiecare Weekend va fi postata o noua reteta rapida si delicioasa pentru familia ta!

Cu pasiune si entuziasm,

Prof. Ana-Maria Sulu (Teacher Anne)

https://www.facebook.com/EnglezaMultisensory.17/?fref=ts

„Cooking is Love made visible”

food

Back to School Snack

Batoane nutritive (sarate), delicioase si satioase pentru copilul tau. De luat in pachetelul  pentru scoala, in excursii sau la un picnic, aceasta gustare cu iz mediteranean este ideala pentru intreaga familie. Ingrediente: 250 gr fulgi ovaz, 150 gr seminte hidratate de floarea soarelui, 15 masline, 7-8 rosii uscate, o lg pulbere usturoi, sare, piper, cimbru, oregano, 200 ml apa. Toate ingredientele se pun in robot si se macina dupa preferinta. Se mai lasa 10-15 minute ca fulgii de ovaz sa absoarba tot lichidul dupa care se pune umplutura in tava, la cuptor 15-20 minute. Se portioneaza, se servesc batoanele ca atare sau cu legume proaspete.

Batoane nutritive (dulci) Pentru varianta dulce aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 gr fulgi ovaz, 150 gr nuci, 150 gr merisoare, 150 gr fulgi nuca de cocos, 200 gr mix (seminte susan, dovleac, in, floarea soarelui), miere 2-3 linguri, 100 gr unt de cocos. Se macina ingredientele, se pune compozitia in tava la cuptor 15 minute. Se portioneaza dupa ce s-a racit. N-Joy!:)

back to school snack

Briose cu fructe

Perfecte pentru micul dejun, snack , brunch sau party, intotdeauna ele dispar primele de pe platouri 😉

Reteta mea de briose cu fructe: 2 banane, 2 oua, 2 mere, 250 gr fulgi de ovaz, un pahar lapte ( eu am avut lapte de susan, insa se poate folosi orice alt lapte), esenta vanilie, 5 linguri sirop artar (sau alt indulcitor), 5 linguri ulei cocos. Toate aceste ingrediente eu le-am pus in robot. Crema rezultata am turnat-o in formele de briose si am adaugat nuci si fructe de padure ca topping. La cuptor 15-20 de minute. Enjoy! 😉

briose

Bombonele Raw Vegane cu sfecla rosie si vanilie

beetroot

Cocos Madness (Tort Cocos)

Daca iubesti nuca de cocos, atunci acest tort este pentru tine! Fac acest tort destul de des, este o reteta clasica si destul de usor de facut.

Blat: 7 albusuri se bat spuma cu 300 gr zahar pus putin cate putin. Se adauga 200 gr nuca de cocos si 3 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata.

Crema: 7 galbenusuri se mixeaza cu 6 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri lapte si se fierb la bain marie. Dupa ce se raceste crema se amesteca cu un pachet de unt +100 gr zahar +vanilie. Peste blat se pune crema si deasupra glazura de ciocolata si nuca de cocos. N-Joy! 😉

26174914_10212536626829152_1355083428_n

Varianta vegana si semi/vegana

Blat: 1 cana fulgi ovaz, 1 cana fulgi nuca de cocos, 1 cana faina migdale sau inca o cana de nuca de cocos, 5 linguri ulei de cocos, 1 pahar lapte cocos sau migdale, indulcitor (miere/sirop agave/artar).

Crema varianta 1: 2 avocado, o conserva lapte cocos, 5-7 linguri cacao, indulcitor sau Crema Varianta 2: mascarpone +  ciocolata menaj.

Christmas Joy (Ciocolata de casa)

De ceva vreme incerc sa postez reteta aceasta absolut delicioasa de ciocolata de casa, (varianta mea) si nu gaseam timp. Asadar, scriu pe fuga ingredientele si modul de preparare care de altfel este cat se poate de simplu.

Christmas Joy Chocolate: 1 bocan peanut butter, o ceasca de fulgi fini de ovaz, o ceasca de fulgi de cocos, vanilie, sirop de artar sau alt indulcitor, 3 linguri seminte chia, o ciocolata neagra pentru glazura si cateva linguri de ulei de cocos. Intr-un vas amestecam pe foc mic untul de arahide cu indulcitorul si vanilia pana se omogenizeaza si arata ca o crema. Compozitia din vas o amestecam apoi cu fulgii de ovaz, fulgii de cocos, semintele de chia si se pune intr-o tava. Facem glazura de ciocolata: topim ciocolata neagra impreuna cu un indulcitor si cateva linguri de ulei cocos. Turnam peste compozitia din tava, decoram cu fulgi de cocos, nuci, goji. Se pune la rece, dupa care portionam. N-Joy!

25181652_10212393200603586_588850506_n

Tort cu Morcov si Portocala

Absolut fabulos, pufos si aromat, de sezon, aceast tort este ideal deopotriva pentru cei mici si mari. Eu am facut si in varianta de briose si au iesit grozav. S-au mancat calde, nimeni nu a mai avut rabdare sa se raceasca macar . 🙂

sweet days

Ingrediente pentru 12 briose sau tort (1 blat): 1 cana faina, 2 oua, 3 linguri zahar brut, 1 morcov ras pe razatoarea mica, vanilie, zeama si coaja rasa de la o portocala, 5 linguri ulei cocos, scortisoara, o lingura bicarbonat stins cu putina zeama lamaie, o ceasca de bucati mici de ananas bine scurse, 1 pahar de nuci. Intr-un vas amesteci ulei +zahar +oua+ faina + bicarbonat +vanilie + zeama si coaja de portocala. La final adaugi morcovii, ananasul si nucile. La cuptor 15 minute.

Glazura clasica: 500 gr crema branza, 100 gr unt, 150 gr zahar brut, vanilie, coaja de portocala. Se pune intre blaturi si se imbraca apoi tortul.

orange cake A-M Sulu

Varianta vegana: 1 cana faina, o lingura bicarbonat, scortisoara, vanilie, 100 gr zahar brut, 5-6 linguri ulei cocos, 1 pahar suc de mere, 1 ou vegan ( o lingura de seminte chia sau in se amesteca cu putina apa), o ceasca de nuci, o ceasca de stafide, o conserva de ananas.

Glazura vegana: 250 gr caju +lapte cocos + vanilie + coaja portocala/scortisoara

Ceai de scortisoara si fursecuri aromate

Rasfata-ti familia si prietenii cu aceste delicatese atat de usor de facut… Le poti pregati impreuna cu cei mici si apoi sa va bucurati  de rezultatul delicios si aromat…in plus casa voastra  va avea un miros atat de placut.

Ceai de scortisoara cu lamaie: * o cana apa fierbine,  * o lingurita  scortisoara,  * o lingura miere, 2 felii de lamaie. Adaugi apa fierbinte peste praful de scortisoaram lasi deoparte 15 minute, dupa care adaugi mierea si lamaia. Ca sa-ti fie mai usor cand prepari ceaiul pentru o zi intreaga, tine minte ca la o parte de scortisoara revin doua parti de miere.

Fursecuri aromate: 400 gr faina integrala + o lg bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie, 150 gr nuci, 150 gr stafide si curmale, 2 banane bine coapte, 100 gr unt, 1 iaurt, vanilie, coaja rasa de la o lamaie sau portocala bio. Se maruntesc nucile cu stafidele si bananele la robot. Se adauga iaurtul, faina si mirodeniile. Se amesteca bine. Se ia cu lingura si se pun fursecurile in tava de copt. La cuptor 10-15 minute. N-joy!

23635379_10212226679760669_1484792002_n

 

Hidromel- Bautura Zeilor

Aceasta bautura magica este un amestec de apa, miere si polen, fiind un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali, pe scurt : Spor, Energie, Vitalitate, Pofta de Viata, Tinerete fara Batranete…;)

Ingrediente si mod de preparare: 1 L de apa, 6-8 linguri de miere, o jumatate de lingurita de polen. Se lasa la macerat cateva zile, agitand sticla de cateva ori pe zi. Bautura rezultata este acidulata, are un gust placut, dulce-acrisor.Se consuma 2-3 pahare pe zi, de preferat pe stomacul gol in cure de 20 de zile.

hidromel

Crema de rosii coapte si quinoa

Intr-o tava de cuptor se pun taiate felii: 5 rosii, 1 ceapa, 3 catei usturoi, 1 dovlecel. Se dau cu un praf de sare si se stropesc cu ulei de masline. La cuptor 15-20 de minute.

Separat se fierb 5 linguri de quinoa si se pregatesc crutoanele.

Crutoanele sunt aromate pentru ca folosesc: boia dulce de ardei, praf de usturoi, cimbru, busuioc, sare, ulei de floarea soarelui presat la rece.

La final se combina legumele coapte, care miros divin… cu quinoa fiarta se mai adauga o cana de apa si se mai lasa cateva minute la fiert.  Se paseaza apoi cu ajutorul unui blender vertical. Enjoy! 🙂

N.B Am folosit si recomand Quinori- Produs Bio ( este un mixt de quinoa rosie, orez integral, naut si susan)

crema

 

joy

lemonade

chec (2)

reteta socata

bunny tart mod

British Trifle

guacamole englezadenota10.ro

choco lemon

quiche cu ciuperci si bacon englezadenota10

Tarta de primavara

chia

mos-2

ginger

autumn-delight-reteta

miss-coco-engleza-multisensory

engleza-multisensory-pumpkin-soup

pasta-de-migdale-engleza-multisensory

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: